voetbalzone

‘We hebben geleerd dat het niet altijd een ramp is als Ajax de bal heeft’

Robin Bruggeman14 mrt 2017, 16:18
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2017, 16:18
Advertentie

Ajax neemt het donderdag in de Europa League op tegen FC Kopenhagen en na de 2-1 nederlaag in Denemarken zal alleen winst genoeg zijn om verder te bekeren in het toernooi. Voor de Amsterdammers wordt het dus zorg om in ieder geval één keer te scoren en de tegenstander weet dat het daar van zou kunnen profiteren.

“Wij mogen dit niet meer uit handen geven. We moeten aan de bal wel wat beter zijn dan we in de thuiswedstrijd waren, maar we weten dat het moeilijk is om tegen ons te spelen en kansen te creëren”, blikt doelpuntenmaker Andreas Cornelius vooruit op de website van zijn club. “Van de thuiswedstrijd hebben we geleerd dat het niet altijd een ramp is als Ajax de bal heeft, het wordt niet altijd gevaarlijk. Als we goed staan en de ruimtes klein houden, wordt het voor hen moeilijk om iets te creëren.”

“Aan de andere kant krijgen wij dan wellicht de kans om zelf iets voor elkaar te krijgen. Soms is hun organisatie even weg en ligt er ruimte die wij kunnen gebruiken”, gaat hij verder. “We hebben laten zien dat we uit het veldspel ook tot kansen kunnen komen, zij spelen vaak één op één, waardoor er ruimte ontstaat. Als zij gedwongen worden om aan te vallen, zal er alleen maar meer ruimte voor ons komen.”

Bezig met laden …