voetbalzone

'We hebben geprobeerd om hem af te stoppen, maar Messi is Messi'

Bart Kruyt09 jan 2014, 06:30
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2014, 06:30
Advertentie

Lionel Messi beleefde woensdagavond een geweldige rentree in het shirt van Barcelona. De aanvaller stond twee maanden buitenspel met een spierblessure en kon in de bekerwedstrijd tegen Getafe zijn rentree maken. Messi deed als invaller een halfuur mee en scoorde in de slotfase van het duel direct twee keer. Daardoor won Barcelona met 4-0 en staat het met een been in de kwartfinale van de Copa del Rey. "Zijn rentree leek wel het script van een Hollywood-film", zei Gerardo Martino.

/

De coach van Barcelona dacht dat zijn sterspeler eigenlijk helemaal niet zo lekker in de wedstrijd zat. "Maar vervolgens scoorde hij twee keer in drie minuten", lachte Martino. Messi zelf was erg blij met zijn terugkeer: "Ik wilde graag weer spelen in deze wedstrijd, ik heb te lang buitenspel gestaan. Ik voelde me goed op de training, maar een wedstrijd is natuurlijk altijd anders. Ik heb gelukkig geen pijn gekregen in mijn hamstring en kon genieten op het veld."

Getafe-manager Luis García had gehoopt dat Messi zijn rentree nog even had uitgesteld: "Bij 2-0 hadden we nog een kans om door te bekeren, maar nu wordt het heel erg moeilijk", weet hij. "Het wordt bijna onmogelijk, maar we hebben ons in ieder geval dapper opgesteld. We hebben geprobeerd om hem af te stoppen, maar Messi is Messi, zo eenvoudig is het. Daar heeft niet alleen Getafe last van. Het ene moment lijkt hij niet in de wedstrijd te zitten, maar het andere moment..."

Barcelona speelt zaterdagavond de competitiekraker tegen Atlético Madrid en Messi lijkt er helemaal klaar voor te zijn. "Ik zal met de medische staf en met Gerardo overleggen", zegt de dribbelaar. "Als ik in actie kan komen tegen Atlético, dan zal ik spelen. Ik ben altijd bezig met deze club en het is mijn doel om mijn hele loopbaan hier te blijven. We staan nu voor een paar zware maanden en we hebben iedereen in de selectie nodig. De Ballon d'Or? Natuurlijk zal ik aanwezig zijn bij het gala. Het is een eer om bij de laatste drie te horen, wie de prijs ook wint."

Bezig met laden …