voetbalzone

‘We hebben hier zes of zeven spelers die onder het minimumloon zitten’

Erik van Dam07 mrt 2013, 17:38
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2013, 17:38
Advertentie

De wereld van het profvoetbal is er één waar vele miljarden euro’s in omgaan, maar niet overal verdient men even goed. In Engeland bijvoorbeeld is het verschil tussen de Premier League en de League One, het derde niveau, schrijnend. Waar de topclubs hun spelers vele duizenden ponden per week uitkeren, verdienen sommige voetballers in de League One nog minder dan het minimumloon.

Bury bijvoorbeeld, dat voorlaatste staat in de competitie, heeft bepaald geen topverdieners in huis. Trainer Kevin Blackwell onthult dat in gesprek met The Guardian om aan te geven dat de supporters niet moeten denken, dat er volgevreten vedetten rondlopen in de selectie. De club moest een lening afsluiten om de salarissen te kunnen ophoesten en kreeg daarom een transferembargo opgelegd.

“Mensen moeten weten dat er hier niet veel betaald wordt. Ik vraag spelers zich te committeren aan Bury, om tackles in te zetten en te incasseren terwijl ze niets anders achter de hand hebben als ze geblesseerd raken”, legt Blackwell uit. “Ik kreeg een paar brieven van mensen die schreven dat onze spelers behoorlijk goed betaald worden. Maar laat me je dit zeggen: sommige spelers hier krijgen niets.”

“Anderen krijgen 100 of 200 pond per week”, aldus de coach. “Je verdient meer als je in de bijstand zit, hoor. Maar deze jongens hebben trots, ze willen het een kans geven. Ze proberen hun carrière op poten te zetten. Er zijn zes, zeven spelers hier die komend weekend tegen Portsmouth spelen en die minder dan het minimumloon krijgen. Toch blijven ze zich steeds ten volste inzetten voor de club.”

Bezig met laden …