voetbalzone

'We hebben laten zien dat we in grote duels een hoog niveau kunnen halen'

Bart Kruyt15 jan 2016, 13:30
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2016, 13:30
Advertentie

Voor PSV begint de tweede seizoenshelft met een wedstrijd waarin de Eindhovenaren meteen flink aan de bak moeten; zondagmiddag wordt de kampioen in De Kuip verwacht voor de lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord. Beide ploegen hebben eigenlijk een overwinning nodig om in het spoor te blijven van koploper Ajax, dat drie punten boven PSV staat en een voorsprong van vijf punten heeft op de Rotterdammers.

voetbalzone

Coach Philip Cocu van PSV heeft hoe dan ook vertrouwen in een goede afloop: “We hebben dit seizoen laten zien dat we in grote wedstrijden een hoog niveau kunnen halen. Dat willen we zondag opnieuw laten zien”, tekent de clubwebsite van de Eindhovenaren op na de persconferentie van de trainer. “Dit zijn altijd bijzondere wedstrijden. Dat merk je in de groep, dat merk je in de voorbereiding. Het is mooi om er direct te moeten staan. Afgelopen maandag was iedereen al gefocust op deze wedstrijd. Dat is mooi om te zien. We gaan zondag kijken waar we staan.”

Cocu verwacht dat De Kuip zondagmiddag in vuur en vlam zal staan en dat de sfeer niet onder zal doen voor de wedstrijden die PSV al in de Champions League speelde: “Met de manier waarop wij en Feyenoord spelen, verwacht ik een Europese wedstrijd. Eén met een echte voetbalsfeer in een prachtig stadion. Het publiek zal zeker een rol spelen, maar het kan ook tegen Feyenoord werken.”

PSV begint met een zo goed als compleet fitte groep aan de kraker tegen de Rotterdammers: alleen vleugelverdedigers Jetro Willems en Simon Poulsen zijn nog niet klaar voor hun rentree.

Bezig met laden …