voetbalzone

‘We hebben met Chelsea de afspraak gemaakt dat ze stoppen bij 4-0’

Matthijs van Laar13 mei 2010, 11:12
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2010, 11:12
Advertentie

Portsmouth-coach Avram Grant liet eerder deze week nog weten dat zijn ploeg niks te verliezen heeft in de FA Cup-finale tegen Chelsea, maar woensdagavond bleek de oefenmeester er een hard hoofd in te hebben. “We hebben de afspraak gemaakt dat ze stoppen bij 4-0”, zei hij gekscherend tijdens een gesprek met de Britse pers.

/

De ontmoeting met Chelsea betekent voor Grant een weerzien met veel van de spelers waarmee hij in 2008 de finale van de Champions League bereikte. De Israëliër, die destijds halverwege het seizoen het stokje had overgenomen van de ontslagen José Mourinho, moest ondanks die prestatie vertrekken. Grant ziet parallellen. “Niemand durfde er toen een pond om te verwedden dat we de eindstrijd van de Champions League zouden halen. Bij mijn aantreden in Portsmouth vorig jaar november zal niemand hebben gedacht dat we de finale van de FA Cup zouden bereiken.”

Het sterkt hem in de gedachte dat de nummer laatst van de Premier League een kans moet kunnen maken tegen de kampioen. “Kansloos ben je nooit. Het blijft nog altijd elf tegen elf”, doceerde hij. Mocht Pompey verrassen, dan is zij de eerste club in de geschiedenis die als degradant beslag legt op de Engelse beker. Voor Chelsea is er veel aan gelegen om net als Preston North End, Aston Villa, Tottenham Hotspur, Arsenal, Liverpool en Manchester United de ‘double’ te veroveren.

De statistieken vormen voor de spelers van Portsmouth in ieder geval geen aanleiding tot optimisme. Sinds de club in 2003 promoveerde naar de Premier League speelde zij veertien keer tegen Chelsea. Dertien keer wonnen de Londenaren en slechts één keer werd gelijkgespeeld. Op het eigen Fratton Park werd niet al te lang geleden nog met 0-5 verloren.

Bezig met laden …