voetbalzone

‘We hebben zó veel verloren, zelfs de steun van onze supporters’

Peter Nusselder11 mrt 2015, 11:56
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2015, 11:56
Advertentie

Shakhtar Donetsk staat voor de loodzware opgave om zich woensdagavond ten koste van Bayern München te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. Hoewel de uitgangspositie na de 0-0 in Oekraïne niet slecht is, heeft trainer Mircea Lucescu niet veel vertrouwen in een goede afloop.

voetbalzone

Dat heeft vooral te maken met omstandigheden die niets met voetbal te maken hebben; onrust en gevechten zijn al maanden gaande in het oosten van Oekraïne, waardoor Shakhtar de thuiswedstrijden niet afwerkt in het eigen stadion in Donetsk, maar in Lviv. De gebeurtenissen hebben hun weerslag op de selectie van Lucescu. “Dit is een vreselijk moeilijke situatie voor ons”, vertelt de coach tijdens de persconferentie voorafgaand aan de return in München.

“Het is lastig om de spelers te motiveren. We hebben zó veel verloren, zelfs de steun van onze supporters. Er komen nog maar weinig mensen op onze wedstrijden af, ook omdat we niet in onze thuisstad spelen. De mensen in Lviv zien ons als een ploeg uit het oosten en dat is erg moeilijk voor ons, daarom is het ook lastig om met deze situatie om te gaan. De spelers hebben moeite daarmee om te gaan”, legt de Roemeense oefenmeester uit.

Bezig met laden …