voetbalzone

‘We hoeven voor niemand bij Engeland speciaal op te passen’

Erik van Dam19 jun 2010, 18:01
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2010, 18:01
Advertentie

Het vertrouwen binnen de Sloveense nationale ploeg is groot. Na de 1-0 zege tegen Algerije en de 2-2 tegen de Verenigde Staten, treedt de ploeg van Matajž Kek over vier dagen aan voor de laatste groepswedstrijd. Engeland, voor aanvang van het WK nog bestempeld tot één van de favorieten voor de eindzege, is dan de tegenstander. Sloveens aanvoerder Robert Koren zegt dat zijn team niet bang is. “Het is gewoon elf tegen elf.”

/

Voor Engeland staat er woensdag heel veel op het spel. Weet het land niet te winnen, dan ligt het er naar alle waarschijnlijkheid uit. De twee ploegen troffen elkaar één keer eerder, tijdens een oefeninterland op Wembley in september. Engeland won dat treffen met 2-1, maar kwam pas tot scoren nadat Wayne Rooney een dubieus gegeven penalty wist te verzilveren. Ook de tweede goal was een toevalstreffer, die zelfs de rug van een Sloveense speler nog raakte.

Koren herinnert zich het duel ook nog, in gesprek met de officiële website van de FIFA. “We hadden ons niet echt voorbereid op de wedstrijd en boden alsnog goed partij. Ze hadden mazzel met de uitslag, de scheidsrechter haalde enkele rare dingen uit. Het gaat ons er niet om nu wraak te nemen, het is alweer een tijdje geleden. Dit is weer iets heel nieuws en we zullen er klaar voor zijn om de wedstrijd naar ons toe te trekken.”

Ondanks de aanwezigheid van namen als Frank Lampard, Steven Gerrard en Wayne Rooney aan Engelse zijde is Koren, die zelf vier seizoenen bij West Bromwich Albion achter de rug heeft, niet van mening dat Slovenië bepaalde spelers moet vrezen. “Natuurlijk is ieder duel zwaar op een WK. Maar er is geen specifieke speler die we in de gaten houden. We spelen als team tegen team, elf tegen elf, de wedstrijd begint op 0-0”, somt Koren de clichés op. “We hebben vier punten en zijn vol vertrouwen. Niemand hier maakt zich zorgen.”

Bezig met laden …