voetbalzone

'We komen hier in Polen alleen tekort voor Ajax, PSV en FC Twente'

Daniel Cabot Kerkdijk26 dec 2010, 09:22
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2010, 09:22
Advertentie

Robert Maaskant maakte afgelopen zomer de overstap van NAC Breda naar Wisla Krakow. Onder leiding van de Nederlandse oefenmeester beleefde de Poolse club een moeizame start, maar halverwege de competitie staat de ploeg op een tweede plaats. "Qua niveau is het echt niet bar en boos, zoals weleens wordt beweerd", benadrukt Maaskant in het maandblad Voetbal Magazine.

/

"Oké, we komen weliswaar wel tekort voor Ajax, PSV en FC Twente, maar voor de rest van de ploegen in de Eredivisie doen we hier in Polen echt niet onder", vervolgt de trainer, die onder meer over Nourdin Boukhari kan beschikken. "Neem Lech Poznan dat dit jaar in de Europa League uitkomt. Die club wint gewoon van Manchester City en speelt gelijk tegen Juventus en Red Bull Salzburg."

"Dan kun je niet zeggen: in Polen kunnen ze niks", vindt Maaskant. "Dan mag zo'n pannenkoek in het televisieprogramma Voetbal International, die jongen van De Jakhalzen die van toeten noch blazen weet, wel een totaal ander beeld neerzetten, maar die heeft totaal geen idee waarover hij het heeft. De mensen in Nederland weten helemaal niet dat wij in prachtige en volle stadions spelen. En fanatiek dat het daar aan toegaat! Veel fanatieker dan in Nederland! En dan ben ik bij NAC wel wat gewend, hoor."

/

"Onderschat het niet, hè", besluit de Nederlander. "Wisla is echt een grote club. Dat vertelde Leo Beenhakker me ook al. HIj noemde Wisla een van de best georganiseerde clubs van het land. Het heeft ook niet voor niets een ster op de borst. Zo zijn ze de laatste twaalf seizoenen liefst zeven keer kampioen geworden. Ze hebben dan ook echt de ambitie om in de Champions League uit te blijven komen. Dat blijkt ook wel als je naar het budget kijkt. Want dat is er niet! In principe is dus alles mogelijk. Daar zorgt Boguslaw Cupial, onze eigenaar, wel voor. Als hij zou willen, koopt hij zo iemand uit de Serie A, zo rijk is hij."

Bezig met laden …