voetbalzone

'We krijgen niet dezelfde behandeling van de pers als andere landen'

Bart Kruyt25 jun 2010, 13:08
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2010, 13:08
Advertentie

De Mexicaanse ploeg baalt van de negatieve berichtgeving over het nationale elftal. De ploeg van Javier Aguirre kwalificeerde zich voor de volgende ronde, maar treft daarin Argentinië en wordt door de nationale én internationale media als kansloos beschreven. “Maar wij blijven vechten om de eer van ons land te verdedigen”, zei Rafael Márquez.

/

Mexico overleefde de groepsfase wel vaker, maar wist slechts twee keer de kwartfinales te bereiken: in 1970 en 1986, toen zij het WK bovendien zelf organiseerde. “Helaas krijgen wij niet dezelfde behandeling van de pers als andere landen”, zei Márquez. “We worden gezien als een klein voetballand, maar wij proberen die mentaliteit te veranderen.”

Doelman Oscar Perez heeft minder last van de pessimistische houding van de pers. “Hopelijk hebben we genoeg zelfvertrouwen om dit pessimisme om te zetten in een goed gevoel”, zei de veteraan. “Het is niet leuk dat iedereen ons al afschrijft, maar iedereen heeft recht op een eigen mening. Het is aan ons om te bewijzen dat we goed genoeg zijn.”

Bezig met laden …