voetbalzone

'We kunnen niet gaan fantaseren met wie we shirtjes willen ruilen'

Daniel Cabot Kerkdijk14 sep 2010, 22:26
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2010, 22:26
Advertentie

Auxerre-aanvoerder Benoit Pedretti waarschuwt zijn teamgenoten dat ze niet overweldigd moeten raken van het ‘sterrenensemble’ in Milaan. Woensdag speelt de Franse club in San Siro tegen AC Milan voor de Champions League. “We kunnen niet na een kwartier gaan fantaseren met wie we shirtjes willen ruilen.”

De 29-jarige middenvelder wijst zijn teamgenoten ook op San Siro. “Als we naar de tribunes kijken, zullen we onder de indruk zijn. Maar we hebben onze handen vol op het veld, dus het is niet nodig om naar de tribunes te kijken.” Hij vertrouwt op zijn eigen ploeg. “We zijn hier niet met geluk gekomen. We zijn met 71 punten als derde geëindigd in de Ligue 1 en we hebben Zenit Sint-Petersburg verslagen. Dat is niet gemakkelijk.”

Pedretti zegt dat Auxerre niet dezelfde fouten als tegen Zenit moet maken, maar weigert voorspellingen te doen over het verloop van het toernooi. “We willen genieten van deze competitie en we zien wel waar het eindigt”, zegt de Frans international. “We hebben niets te verliezen. Het is een fantastische ervaring.”

Toch ziet Pedretti kansen. “We moeten van het spel genieten en als we blijven samenwerken dan kunnen we wat problemen veroorzaken.” Auxerre-coach Jean Fernandez benadrukt dat de druk op de Milanese club ligt. “Ze zijn een van de grootste clubs in Europa en ze spelen elk jaar Champions League. Ze kunnen zich geen slippertje veroorloven tegen ons”.

Bezig met laden …