'We kunnen ons meten met Ajax en moeten revanche nemen'

Matthijs van Laar10 aug 2013, 12:05
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2013, 12:05
/

Een dikke twee weken na de nederlaag in de Johan Cruijff Schaal, mag AZ opnieuw proberen om landskampioen en titelfavoriet Ajax te kloppen. Jeffrey Gouweleeuw, een van de nieuwelingen bij de Alkmaarders, is ondanks de eerdere zeperd vol vertrouwen dat dat dit keer gaat lukken. Op de website van zijn club blikt hij vooruit op het treffen van zondagmiddag.

De stopper vindt dat AZ het duel in Amsterdam ook al had kunnen winnen. De ploeg gaf echter een 2-0 voorsprong uit handen, mede door een eigen doelpunt van Gouweleeuw zelf. “Uiteindelijk verloren we die wedstrijd ongelukkig na verlenging, maar we hebben laten zien dat we ons met Ajax kunnen meten”, vindt hij. “We moeten revanche nemen.”

Gouweleeuw kwam aan het begin van de zomer over van sc Heerenveen en lijkt zich snel aan te passen bij zijn nieuwe club. De 22-jarige centrale verdediger stond vorige week tegen zijn voormalig club sc Heerenveen (4-2 verlies) negentig minuten lang in de basis. Ook in het duel met Ajax mocht hij de hele wedstrijd blijven staan.