voetbalzone

'We moesten in het verleden enorm veel betalen om spelers te overtuigen'

Matthijs van Laar11 jun 2015, 09:50
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2015, 09:50
Advertentie

Na de overname van Manchester City in 2008 merkte voorzitter Khaldoon Al Mubarak dat spelers graag naar zijn club kwamen vanwege het geld. Die tijden zijn inmiddels voorbij, beweert hij in gesprek met de BBC. "We zijn nu een club waar spelers graag voor willen uitkomen, onze positie is veranderd", stelt de steenrijke investeerder.

voetbalzone

Nog altijd behoren the Citizens tot de best betalende clubs in Engeland en dus de wereld, maar in tegenstelling tot zeven jaar geleden schermt de club nu ook met sportieve successen. Zowel in 2012 als 2014 werd bijvoorbeeld de Engelse landstitel veroverd. "In het verleden moesten we enorme bonussen uitkeren om spelers te overtuigen, zeker omdat we geen Europees voetbal speelden", zegt Al Mubarak.

Inmiddels kijken potentiële aanwinsten ook naar de sportieve ambities. "Ze zien wat we hier de laatste paar jaar hebben neergezet. De jeugdopleiding, de faciliteiten, de infrastructuur, de managers, de coaches...Alles bij elkaar bieden we spelers een geweldig totaalpakket." Er mag dan ook opnieuw actie verwacht worden op de transfermarkt. "We gaan voor de hoogste kwaliteit. Dat is altijd ons streven."

Tegenover de komst van een aantal nieuwelingen staat ook het vertrek van oudgedienden. James Milner vertrok al richting Liverpool en Al Mubarak hint dat er meer op komst is. "We beschikken over spelers die ons altijd goed van dienst zijn geweest, maar voor wie het misschien tijd is om een andere uitdaging te zoeken."

Bezig met laden …