voetbalzone

‘We moesten winnen, anders zou iedereen het een vernedering noemen'

Daniel Cabot Kerkdijk21 feb 2016, 21:09
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2016, 21:09
Advertentie
/

Manuel Pellegrini koos er in de FA Cup-wedstrijd tegen Chelsea voor om veel basisspelers rust te geven met het oog op het Champions League-duel tegen Dynamo Kiev op woensdag. De Chileense coach stelde zes tieners op, waarvan er vijf hun debuut maakten in het eerste. Chelsea-middenvelder Cesc Fàbregas was verrast door die keuze en stelt dat de druk in de met 5-1 gewonnen wedstrijd bij de thuisploeg lag.

“Ik moet toegeven dat het een verrassing was”, vertelde hij na de wedstrijd aan de BBC. “Ik weet eigenlijk niet of het positief of negatief was, waarschijnlijk was het negatief voor ons want het legde de druk bij ons. Als je van zo’n team verliest zal iedereen zeggen dat je vernederd bent.”

Chelsea lijkt onder Guus Hiddink voorzichtig de weg naar boven in te hebben geslagen en Fàbregas heeft er vertrouwen in dat de Londenaren nog een prijs gaan pakken dit seizoen: “Je kan meteen zien dat we steeds beter spelen. Het vertrouwen groeit als je wint, zo gaat dat in het leven en in het voetbal. Er komen een paar belangrijke wedstrijden aan en de Champions League is een grote uitdaging, we moeten overal klaar voor zijn.”

Bezig met laden …