voetbalzone

'We moeten bij rust zeker met 2-0 voorstaan, dat is de minimum vereiste'

Bart Kruyt01 mei 2013, 15:30
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2013, 15:30
Advertentie

Barcelona probeert woensdagavond om het onmogelijke mogelijk te maken. De ploeg van Tito Vilanova staat in de halve finale van de Champions League met 4-0 achter tegen Bayern München en in de geschiedenis van het toernooi kwam het nog nooit voor dat deze marge ongedaan werd gemaakt. Dani Alves geeft de moed niet op: "Bayern heeft een heel goed team, maar wij ook."

/

De rechtsback heeft de finale op Wembley zeker niet uit zijn hoofd gezet. "Als we snel scoren zullen de zenuwen toeslaan bij Bayern en daar kunnen we dan van profiteren", wordt Dani Alves geciteerd. "We moeten bij rust zeker met 2-0 voorstaan, dat is de minimum vereiste. We zullen alles geven. Voor ons is dit al de finale en de supporters verdienen het dat we 200 procent geven."

"Als Bayern hier op een relaxte manier naar toe is gekomen en denkt dat de finale al is bereikt, dan is dat een grote fout", vervolgt Dani Alves. "Het moment om wraak te nemen is aangebroken en we weten dat we in staat zijn om deze achterstand nog ongedaan te maken. Bayern heeft vier keer gescoord, dus waarom zouden wij dat ook niet kunnen doen?"

De fans van Barcelona duimen voor een goede dag van Lionel Messi, die vorige week nog onzichtbaar was in de Allianz Arena. "Hij kan het verschil maken", weet Andrés Iniesta. "We zullen zijn doelpunten nodig hebben. Het zal heel moeilijk worden om de 4-0 achterstand ongedaan te maken, maar als er een team is die dit kan doen, dan is het Barcelona wel."

Bezig met laden …