voetbalzone

‘We moeten dit Van Persie niet kwalijk nemen, hij is een geweldige spits’

Daniel Cabot Kerkdijk05 nov 2013, 23:00
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2013, 23:00
Advertentie

Robin van Persie liet dinsdagavond na Manchester United in de uitwedstrijd tegen Real Sociedad de winst te bezorgen. De aanvaller, die halverwege de tweede helft het veld als invaller betrad, trof tot tweemaal toe de paal. Twee minuten na zijn invalbeurt vond Van Persie reeds het aluminium op zijn weg en ook vanaf elf meter mikte hij het leer op de paal. Zodoende eindigde het duel in 0-0.

“Eigenlijk hadden we moeten winnen, we hebben genoeg kansen gehad”, vertelde manager David Moyes na afloop. “We hadden vandaag (dinsdag, red.) een goede kans om de groep al te beslissen en dat hadden we ook moeten doen. Maar we staan nog steeds aan kop en hebben een goede uitgangspositie.” De Engelse topclub leidt de dans in Groep A, met één punt voorsprong op Bayer Leverkusen. De voordelige marge op Shakhtar Donetsk bedraagt drie punten.

Ryan Giggs speelde in Anoeta zijn 950e duel voor Manchester United. Hij betreurde eveneens de remise, maar benadrukte dat men er in Groep A nog steeds goed voor staat. “We hadden genoeg kansen. Normaliter winnen we dit soort duels. We staat er echter nog goed voor.” Van Persie was niet de enige die niet scherp was. In de tweede helft miste Javier Hernandez een kans voor open doel. “Het gebeurt niet vaak dat zij zulk soort kansen laten liggen, maar het gebeurt. En we moeten ze dit absoluut niet kwalijk nemen. Het zijn geweldige spitsen”, claimde de Welshman.

Bezig met laden …