voetbalzone

‘We moeten hopen dat de Nederlanders een mindere dag hebben’

Thijs Post17 jun 2014, 18:45
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2014, 18:45
Advertentie

Australië wist op voorhand dat het WK van 2014 een moeilijk toernooi zou worden met Chili, Nederland en Spanje als tegenstanders in de groepsfase. De eerste wedstrijd, tegen Chili, eindigde in een teleurstelling: de Zuid-Amerikanen waren met 3-1 te sterk. De ervaren Mark Bresciano rekent erop dat Australië het tegen Nederland beter gaat doen.

Hij zegt dat Australië er vanaf de eerste minuut zal staan tegen Oranje, maar hij weet ook dat Nederland uitstekende spelers heeft. “Hoe we de Nederlandse spelers kunnen stoppen? Hopen dat zij een mindere dag hebben en hopen dat wij daarvan kunnen profiteren. We moeten klaar zijn om ieder kansje te pakken en als team te functioneren”, klinkt het op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd.

Aanvoerder Mile Jedinek zegt de meeste Nederlandse spelers beter te kennen dan de Chileense spelers. Een voordeel hoeft dat volgens hem echter niet te zijn. “We zijn hier actief op internationaal niveau en het wordt een compleet ander verhaal. Zowel op de manier hoe zij gaan spelen, als op de manier hoe wij gaan spelen”, tekent AAP op. De temperatuur is in ieder geval lager dan tijdens het duel met Chili. “Zo kunnen we langere periodes met hoog tempo spelen.”

Bezig met laden …