voetbalzone

‘We moeten met Ajax snel weer de weg omhoog vinden’

Thijs Post24 sep 2013, 15:17
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2013, 15:17
Advertentie

Ajax kreeg in de voorbije twee wedstrijden (tegen Barcelona en PSV) in totaal acht tegendoelpunten en de ploeg van trainer Frank de Boer hoopt de mindere fase zo snel mogelijk te doorbreken. Dat moet in de komende vier wedstrijden gebeuren, die allemaal in de eigen Amsterdam ArenA gespeeld worden. Eerst komt FC Volendam op bezoek (beker), daarna reizen Go Ahead Eagles (competitie), AC Milan (Champions League) en FC Utrecht (competitie) naar de hoofdstad.

/

Via de officiële kanalen spreekt De Boer van ‘een zware periode’, al noemt hij het ook ‘prettig’ dat er woensdag alweer een wedstrijd op het programma staat. “Juist na een teleurstellende wedstrijd wil je je zo snel mogelijk herpakken. Het is belangrijk om nu weer een stap vooruit te maken in de fase. We moeten snel weer de weg omhoog vinden”, weet de coach.

Jasper Cillessen staat woensdag tegen FC Volendam onder de lat, al is het bij Ajax gebruikelijk dat de tweede keeper speelt in het bekertoernooi. De Boer zegt de discussie rond de keepers, Kenneth Vermeer maakt geen beste indruk, niet te volgen. “Omdat ik er niets mee kan.” De Boer overlegt met de technische staf en de keeperstrainer over wie er moet spelen. “Verder heb ik geen andere meningen nodig.”

Bezig met laden …