voetbalzone

'We moeten niet doen alsof we nu het kampioenschap hebben verspeeld'

Bart Kruyt21 jan 2013, 06:00
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2013, 06:00
Advertentie

De flinke armwond die Erik Pieters vrijdagavond opliep na het kapotslaan van een ruit domineerde in de afgelopen dagen het nieuws als het ging om PSV. Daardoor zou men bijna vergeten dat de Eindhovenaren nóg een teleurstelling moeten zien te verwerken. PSV begon immers dramatisch aan de tweede seizoenshelft en verloor thuis met 1-3 van PEC Zwolle.

/

Door die nederlaag raakte de ploeg van Dick Advocaat de koppositie kwijt aan FC Twente, terwijl Ajax nu net zoveel punten heeft als PSV. Mark van Bommel blijft rustig: "Het is niet zo dat de wereld is vergaan", zegt de aanvoerder in gesprek met De Telegraaf. "Het slaat nergens op om ons op basis van een wedstrijd af te schrijven. We hebben slecht gespeeld, maar hadden de wedstrijd gezien het aantal kansen wel moeten winnen."

"We zijn niet kwetsbaar en niet door de ondergrens gezakt", vervolgt Van Bommel. "De eerste wedstrijd van het seizoen hebben we ook verloren (van RKC, red.), maar aan het eind van de eerste seizoenshelft stonden we toch gewoon bovenaan. We moeten niet doen alsof we nu het kampioenschap hebben verspeeld."

Bezig met laden …