voetbalzone

'We moeten voorzichtig zijn met al die lof voor Bakkali'

Daniel Cabot Kerkdijk12 aug 2013, 22:33
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2013, 22:33
Advertentie

Zakaria Bakkali is in nog geen maand tijd tot het toptalent van België uitgegroeid. De zeventienjarige aanvaller schittert momenteel bij PSV en werd daarvoor beloond met een invitatie voor het nationale elftal van België. Omdat het tegen Frankrijk om een vriendschappelijke wedstrijd gaat, kan Bakkali echter ook nog voor Marokko kiezen.

/

"Ik wil helemaal geen druk op hem zetten, het moet een keuze van zijn hart zijn" benadrukte bondscoach Marc Wilmots maandag. De oud-aanvaller wil eerst zien hoe de tiener zich in de groep integreert. "We moeten voorzichtig zijn met al die lof voor Bakkali, want zijn ontwikkeling moet stelselmatig voortgaan. Hij krijgt misschien speelminuten tegen Frankrijk, maar dat hangt van het wedstrijdverloop af."

Wilmots heeft zeven spelers voor twee posities. "Dus ik kan hem helemaal niets garanderen." Volgende maand speelt België een WK-kwalificatieduel met Schotland. "'Als ik hem dan oproep en hij komt, dan is de definitieve keuze wel gemaakt." Nacer Chadli had eveneens de keuze tussen België en Marokko. "We moeten hem niet onder druk zetten. Ik heb voor België gekozen, maar iedereen maakt zijn eigen beslissingen. Hij moet gewoon zijn hart volgen", benadrukte de aanvaller van Tottenham Hotspur.

Bezig met laden …