voetbalzone

‘We mogen met de beschuldigende vinger naar Van Gaal wijzen’

Gijs Freriks07 jun 2015, 19:15
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2015, 19:15
Advertentie

Manchester United haalde Ángel Di María en Radamel Falcao afgelopen zomer voor een vermogen binnen, maar het tweetal heeft de hoge verwachtingen niet waar kunnen maken op Old Trafford. Tim Vickery, een verslaggever en kenner van het Zuid-Amerikaanse voetbal, vindt dat Louis van Gaal best eens in de spiegel mag kijken.

voetbalzone

“De beschuldigende vinger mag naar Van Gaal worden gewezen. In het verleden is ook al gebleken dat hij niet goed kan opschieten met Zuid-Amerikaanse voetballers”, zegt Vickery in gesprek met Talksport. “Deze spelers hebben vaak een persoonlijkere benadering nodig en misschien is dat wel de reden geweest waarom Di María en Falcao zijn tegengevallen.”

Vickery doelt met ‘het verleden’ vermoedelijk op de aanvaringen die de manager van United heeft gehad met Rivaldo en Juan Román Riquelme. Van Gaal stuurde de Braziliaan vanwege ‘een gebrek aan inzet en te weinig rendement’ weg bij Barcelona en met Riquelme werd de Nederlander ook nooit vrienden. De Argentijn kwam bij Barcelona weinig aan spelen toe en als hij al in actie kwam, stond hij vaak als buitenspeler opgesteld.

Het is niet de eerste keer dat Van Gaal wordt bekritiseerd vanwege zijn omgang met Zuid-Amerikaanse spelers. De Colombiaan Faustino Asprilla vond het onbegrijpelijk dat Falcao op de bank bleef zitten bij United en stuurde in januari de volgende tweet de wereld in: “Na Riquelme en Rivaldo is het nu de beurt aan Falcao… #VanGek, je hebt het niet voorzien op Zuid-Amerikanen! Manchester United, doe er iets aan! #FalcaoTigerinaCage.”

Bezig met laden …