voetbalzone

'We mogen niet klagen over het niveau van de Nederlandse keepers'

Bart Kruyt28 feb 2012, 10:30
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2012, 10:30
Advertentie

Als het over Nederlandse keepers in de Premier League gaat, dan komen de namen van Tim Krul en Michel Vorm logischerwijs direct naar voren. Wolverhampton Wanderers heeft echter ook een Nederlandse doelman onder contract staan. Dorus de Vries is de tweede man achter Wayne Hennesy en de 31-jarige keeper is onder de indruk van zijn landgenoten Krul en Vorm.

/

Vorm is dit seizoen de opvolger van De Vries bij Swansea en doet het, evenals Krul bij Newcastle United, uitstekend bezig. "Ik houd Krul en Vorm nauwlettend in de gaten", zegt De Vries. "Ik denk niet dat we mogen klagen over het niveau van deze Nederlandse keepers, aangezien ze het erg goed doen in een topcompetitie. Persoonlijk gezien vind ik Tim Krul een goede ontwikkeling doormaken. Hij is fysiek sterk, maakt de juiste keuzes en heerst in zijn strafschopgebied. Hij zal nog grote stappen gaan maken."

De Vries, die in het verleden voor Telstar en ADO Den Haag uitkwam, tekende in de zomer een contract tot medio 2014. De Vries zou in Nederland echter op meer speeltijd kunnen rekenen. ''Ik weet niet of ik nog terugkeer naar Nederland", zegt hij. "De Premier league is het hoogste niveau en daar wil ik voorlopig nog wel even blijven. Het is een mooie competitie, met veel sfeer, geweldige voetbalstadions en ploegen met een groot verleden."

Lees het complete interview met Dorus de Vries woensdag op Voetbalzone

Bezig met laden …