voetbalzone

‘We noemen de keeper, zodra Valdés gesproken heeft’

Erik van Dam19 nov 2013, 15:40
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2013, 15:40
Advertentie

Vicevoorzitter Josep Maria Bartomeu van Barcelona heeft toegegeven wat al maanden wordt geroepen in Spanje: de club heeft José Manuel Reina en Marc-André ter Stegen op de lijst staan met kandidaat-opvolgers van Víctor Valdés. De huidige eerste doelman vertrekt na dit seizoen uit Camp Nou, omdat hij andere culturen wil ontdekken. Barcelona is er niet in geslaagd hem ervan te overtuigen toch te blijven.

/

Valdés mag vanaf januari met andere clubs in gesprek gaan. Het lijkt erop dat hij wel wat voelt voor AS Monaco, waar zijn goede vriend Éric Abidal al speelt. Barcelona zal vanaf januari ook intensiever de zoektocht naar een nieuwe keeper vervolgen. José Manuel Pinto doorschuiven is geen optie, ook al zou hij dat zelf wel zien zitten. “We kijken al sinds januari naar een nieuwe keeper”, geeft Bartomeu aan.

“De onderhandelingen zijn inmiddels vergevorderd. Als Valdés in januari officieel aankondigt waar hij zijn carrière vervolgt, kondigen wij de nieuwe keeper van Barcelona aan. Het idee is slechts één nieuwe doelman aan te trekken. Marc-André ter Stegen en Pepe Reina behoren voor ons tot de kandidaten, ja. En de lijst is inmiddels niet zo groot meer”, aldus de vicevoorzitter van de Catalanen.

Bezig met laden …