voetbalzone

‘We noemen hem de nieuwe Thierry Henry, hij kan het verschil maken’

Peter Nusselder07 sep 2015, 10:10
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2015, 10:10
Advertentie

Manchester United verbaasde op de laatste dag van de transfermarkt vriend en vijand, door Anthony Martial voor een gigantisch bedrag over te nemen van AS Monaco. De negentienjarige aanvaller heeft nog maar weinig laten zien op het hoogste niveau, maar Louis Saha heeft vertrouwen in Martial.

voetbalzone

De Franse oud-spits van onder meer Man United, die tussen 2004 en 2008 op Old Trafford speelde, is ervan overtuigd dat zijn landgenoot een mooie toekomst voor zich heeft. “Hij is snel, hij is sterk en hij is jong. Hij gaat dus een hoop verdedigers verrassen, omdat ze hem niet kennen”, voorspelt Saha. “Dat kan United ook wel gebruiken, want soms missen ze snelheid in de voorhoede”, vervolgt de 37-jarige Fransman.

“In Frankrijk noemen we hem de nieuwe Thierry Henry”, doelt Saha tegenover Goal op zijn legendarische generatiegenoot, “omdat hij uit de voeten kan op zowel de linkerflank als op rechts, hij heeft een goede balbehandeling, hij neemt het met gemak op tegen drie à vier tegenstanders, allemaal geen probleem. Hij is zó goed dat hij prijzen kan pakken voor United, hij kan het verschil maken. Al wil ik niet te veel druk op hem leggen.”

Bezig met laden …