voetbalzone

‘We overschatten onszelf niet, we kunnen mee met de beste landen ter wereld’

Robin Bruggeman02 sep 2016, 16:07
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2016, 16:07
Advertentie

Het EK van afgelopen zomer verliep voor België niet helemaal zoals gepland: in de kwartfinales was Wales te sterk voor de Rode Duivels, waardoor er zo een vroegtijdig einde kwam aan het toernooi. De Belgen maken zich nu onder leiding van de nieuwe bondscoach Roberto Martínez op voor de kwalificatie voor het WK in Rusland, maar beleefden donderdagavond in de met 2-0 verloren oefenwedstrijd tegen Spanje toch een valse start.

/

Volgens Jan Vertonghen is er echter nog geen reden tot paniek: “Spanje is op dit moment gewoon een betere ploeg. In balbezit zijn ze wellicht de beste ploeg ter wereld. Maar dat wil niet zeggen dat ze ook de beste spelers hebben”, vertelt hij aan Sporza. “Het beste wat je op zo'n moment kunt doen, is inzakken en op de counter mikken. Maar dat is niet onze filosofie, dat is niet waar we naartoe werken. Toch vind ik niet dat we onszelf overschatten. We hebben de kwaliteiten om de beste landen ter wereld partij te geven. Ook dit Spanje.”

De verdediger geeft aan dat België het de afgelopen jaren vooral van opportunistisch voetbal moest hebben en nu onder Martínez met meer opbouw van achteruit wil spelen. Het duurt echter even voordat dat nieuwe systeem ingesleten zit en het vergt ook nog eens veel werk op de training. Het Belgische team, dat bij vlagen wat onwennig oogde, kreeg tegen Spanje dan ook te maken met fluitconcerten: “Na Wales hebben de fans een klik gemaakt. Ze verwachten meer van ons, en dat is goed. Want wij verwachten zelf ook meer.”

Bezig met laden …