voetbalzone

'We schuiven in elke talkshow aan en iedereen vindt ons bijzonder'

Daniel Cabot Kerkdijk06 jun 2013, 08:05
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2013, 08:05
Advertentie

Raphael Maitimo en Sergio van Dijk zijn voor sommige Oranje-internationals geen onbekende namen. Eerstgenoemde doorliep de jeugdopleiding bij Feyenoord en speelde jarenlang samen met Robin van Persie. Na wat moeizame seizoenen bij NAC en FC Dordrecht opteerde hij voor een overgang naar Azië, waar hij nu clubkleuren van Mitra Kukar verdedigt. Vrijdag speelt hij met Indonesië tegen Oranje.

"Robin hoorde elk jaar bij de beste vijf spelers in onze lichting", vertelt Maitimo in De Telegraaf. "Maar zelfs ik had toen niet kunnen dromen dat hij zo’n ster zou worden bij Arsenal en Manchester United. Voor mij komt een droom uit. Deze interland betekent voor mij net zoveel als voor de fans. Dit is toch het grote Oranje dat voor je staat."

Van Dijk was jarenlang actief in de Jupiler League en belandde via Australië bij Persib Bandung. Hij speelde in de jeugd van FC Groningen nog met Arjen Robben. Hij weet zich geen raad met alle aandacht in het voetbalgekke Indonesië. "Opeens schuiven we in elke talkshow aan en vindt iedereen ons bijzondere voetballers. Maar vroeger speelde ik gewoon voor FC Emmen, hoor."

Bezig met laden …