voetbalzone

'We snappen Marco en steunen hem ten volste in zijn vertrek naar Holland'

Erik van Dam13 aug 2012, 17:25
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2012, 17:25
Advertentie

Chicago Fire is eerder trots dan aangeslagen dat het Marco Pappa kwijtraakt aan sc Heerenveen. De 24-jarige Guatemalteekse middenvelder kwam vierenhalf jaar uit voor de Amerikaanse club en zal eind dit kalenderjaar vertrekken naar de Eredivisie. In the city that works neemt men afscheid van een speler die veel betekend heeft voor de club en regelmatig zijn doelpunt wist mee te pikken.

/

“Ik ben heel blij met deze stap in mijn carrière”, merkt Pappa op in gesprek met ESPN. “Chicago Fire gaf mij in 2008 de mogelijkheid en ik ben de club dankbaar voor de steun en het vertrouwen. Ik wil de club recht doen de laatste maanden dat ik hier ben, en alles in mijn wedstrijden stoppen wat ik in me heb.” Vanuit de clubleididing wordt Pappa alvast veel succes gewenst in het Abe Lenstra Stadion.

“Marco is een geweldige speler en was de laatste jaren een wezenlijk onderdeel van de club”, zegt Javier Leon, president of soccer operations. “Marco is een echte professional en heeft zich bij Fire flink ontwikkeld. We snappen zijn verlangen om in Europa te gaan spelen en steunen hem ten volste in zijn vertrek naar Holland”, aldus Leon. Pappa scoorde 26 keer in 110 duels voor Chicago Fire.

Bezig met laden …