voetbalzone

‘We speelden een van onze slechtste wedstrijden van het seizoen’

Matthijs van Laar12 apr 2013, 23:02
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2013, 23:02
Advertentie

PEC Zwolle won vrijdagavond met 0-2 bij VVV-Venlo en verzekerde zich daarmee vrijwel zeker van een extra seizoen in de Eredivisie. Een gelijkspel was echter misschien meer op zijn plaats geweest, maar de bezoekers van Art Langeler waren uiterst efficiënt. “We speelden vandaag een van onze slechtste wedstrijden van het seizoen, maar we hadden vandaag Fred Benson en die was superscherp”, concludeerde aanvoerder Bram van Polen.

/

Benson nam in De Koel de volledige productie van de Blauwvingers voor zijn rekening en zorgde zo voor de cruciale drie punten. VVV, dat voorlaatste staat, had misschien wel een puntje verdiend. Daar heeft Van Polen namens de Zwollenaren echter maling aan. “We hebben een slag geslagen. De punten tellen, dat zeggen de kampioensploegen ook.” Zwolle staat nu zeven punten boven de spreekwoordelijke rode streep.

VVV staat acht punten achter op het 'veilige' AZ en lijkt de play-offs tegen degradatie derhalve niet meer te kunnen ontlopen. Dat besefte ook aanvaller Bryan Linssen. “We wilden het goede spel van de afgelopen twee weken doorzetten. We hebben ook genoeg kansen gehad, ik ook, maar we maken ze niet. Daarnaast geef je de doelpunten veel te gemakkelijk weg”, zei de 22-jarige Linssen tegen het ANP.

Bezig met laden …