voetbalzone

‘We stomen Bale klaar voor de stadsderby tegen Atlético Madrid’

Thijs Post24 sep 2013, 14:46
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2013, 14:46
Advertentie

Gareth Bale moest de thuiswedstrijd tegen Getafe (4-1) laten schieten door een blessure, maar zaterdag is hij weer inzetbaar als Real Madrid het in eigen huis opneemt tegen stadsgenoot Atlético Madrid. De honderd miljoen euro kostende Bale moet wel de midweekse uitwedstrijd tegen Elche missen, zo laat trainer Carlo Ancelotti weten. Bale zit niet bij de wedstrijdselectie van twintig spelers.

/

“Hij is niet inzetbaar in de wedstrijd van woensdag, we stomen hem klaar voor de wedstrijd van zaterdag”, zo laat Ancelotti op een persconferentie weten aan de Spaanse media. “Hij is maandag weer begonnen met trainen en ik denk niet dat het duel van zaterdag is gevaar is. Of we hem te snel gebracht hebben? Dat lijkt me niet, hij speelde zestig minuten tegen Villarreal en maar dertig tegen Galatasaray.”

“Hij was gewoon inzetbaar tegen Getafe, maar ineens deed het probleem zich voor. Het is geen spierblessure, want dan had hij nog niet kunnen trainen. Woensdag nemen we geen risico met hem, zaterdag staat hij er weer.” Ancelotti zal Bale hard nodig hebben in de stadsderby: Atlético doet het uitstekend en is nog zonder puntenverlies. “Barcelona is altijd erg competitief, maar dat Atlético het zo goed doet verrast me wel. Het elftal heeft de persoonlijkheid van de trainer (Diego Simeone, red.), een man met karakter.”

Bezig met laden …