voetbalzone

'We vrezen El Hamdaoui en Suárez het meest bij Ajax'

Erik van Dam18 okt 2010, 18:38
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2010, 18:38
Advertentie

'We hebben de eerste twee duels verloren, dus moeten we van Ajax winnen'

/

Auxerre-trainer Jean Fernandez is met zijn team naar Amsterdam gekomen om drie punten te pakken in de Champions League-groepsfase. De coach van de Fransen weet dat Auxerre nog puntloos is na de ontmoetingen met AC Milan (uit, 2-0) en Real Madrid (thuis, 0-1). “We hebben de eerste twee duels met AC Milan en Real Madrid verloren. Daarnaast hebben we ook nog niet gescoord. Daarom moeten we dinsdag van Ajax winnen”, zegt Fernandez maandag.

Ajax en Auxerre ontmoeten elkaar dinsdagavond in de Amsterdam ArenA en beide ploegen zijn zeer gebaat bij een zege. Real staat op zes punten, Milan op vier, Ajax op één en Auxerre nog op nul. Opgeteld bij de slechte seizoensstart (Auxerre staat vijftiende in de competitie) staat het er bepaald niet florissant voor bij de club uit de Franse Bourgogne. “Natuurlijk is er druk”, bevestigt Fernandez, die sinds 2006 de leiding heeft bij de eenmalig Frans kampioen. “Maar er is altijd druk. Zeker ook aan de vooravond van ons derde duel in de Champions League.”

Op de officiële website van de tegenstander van dinsdag laat Fernandez dan ook weten dat er gewonnen moet worden van de Ajacieden. “Alleen dan hebben we nog een aardig uitzicht op de derde plaats in de poule. Een gelijkspel zou eventueel ook kunnen, maar bij een nederlaag zal het heel moeilijk, zo niet onmogelijk worden om nog iets te bereiken in deze groep. We zijn voor het best mogelijke resultaat naar Amsterdam gekomen; en dat is winnen. Het gaat om de komende twee wedstrijden tegen Ajax. Die zijn voor ons cruciaal.”

Fernandez herinnert zich vooral de wedstrijden die Ajax in 1969 tegen Benfica speelde, zo legde hij maandag uit. Op weg naar de finale van de Europa Cup I troffen Ajax en Benfica elkaar drie keer. “Dat was de tijd van grote spelers als Cruijff en Neeskens. Hoewel het al heel lang geleden is, kan ik me die wedstrijden allemaal nog goed herinneren. Zowel de eerste twee duels als later de beslissingswedstrijd in Parijs.” Ook de blikvangers van nu zijn bekend bij de coach, die sinds 2006 de scepter zwaait bij AJA. “We zijn het meest bevreesd voor Luis Suárez en Mounir El Hamdaoui. De aanvallers van Ajax spelen heel opportunistisch en zijn erg beweeglijk. We zullen kort moeten dekken en zeker Suárez geen millimeter ruimte moeten geven.”

Bezig met laden …