voetbalzone

'We werden slaven van ons eigen tiki taka-voetbal'

Bart Kruyt10 sep 2013, 11:40
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2013, 11:40
Advertentie

Barcelona beleefde onder Josep Guardiola de meest succesvolle periode uit de geschiedenis van de club. De Catalanen wonnen onder leiding van de voormalig middenvelder onder meer twee keer de Champions League en deed dat met voetbal waar de liefhebbers van smolten. Het positiespel werd heilig verklaard en Barcelona speelde vrijwel iedere tegenstander zoek met het 'tiki taka'-voetbal.

/

Gerard Piqué staat achter deze speelwijze van zijn werkgever, maar is van mening dat er soms wel eens werd overdreven. "We hadden coaches in huis, eerst Guardiola en later Tito Vilanova, die misschien wel iets teveel geloofden in onze speelstijl", wordt de verdediger geciteerd door La Gazzetta dello Sport. "We werden slaven van ons eigen tiki taka-voetbal."

Piqué ziet de komst van Gerardo Martino als nieuwe hoofdtrainer dan ook als iets positiefs: "Hij komt van buitenaf en heeft hetzelfde idee over voetbal. Ook hij wil de bal snel rond laten gaan, maar hij heeft ook andere opties", zegt Piqué. "Het is juist positief dat we meerdere varianten hebben: het is handig als een tegenstander ons goed kent of alle wegen afsluit. Het is helemaal niet verkeerd om af en toe eens een lange bal te spelen."

Bezig met laden …