voetbalzone

‘We weten nu waar het om gaat en komen terug voor meer in 2014’

Peter Nusselder29 jun 2010, 21:25
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2010, 21:25
Advertentie

Chili verloor maandagavond van Brazilië en sneuvelde daarmee in de tweede ronde op dit WK, maar het zelfvertrouwen van de jonge ploeg is niet aangetast. Integendeel, de spelers kijken nu al uit naar het WK in 2014, als alle spelers weer vier jaar meer ervaring zullen hebben. “We waren het jongste team op dit WK”, weet verdediger Gonzalo Jara immers.

/

“En bijna iedereen in onze selectie is 23 of 24 jaar oud”, voegt de Chileen daar aan toe op de officiële website van wereldvoetbalbond FIFA. “Van de ervaring die we hier nu hebben opgedaan zullen we nog veel profijt hebben. We weten nu waar het om gaat en komen terug voor meer in 2014.” Over vier jaar vindt het toernooi om de wereldtitel plaats in Brazilië.

“Natuurlijk ben je nooit blij als je bent uitgeschakeld”, erkent Jara, “maar ik vind dat ons team dit toernooi een goede indruk heeft achtergelaten. We zijn trouw gebleven aan onze speelstijl, ongeacht tegen welk land we speelden.” Ook tegen de Brazilianen probeerde Chili te voetballen. “We konden alleen de kansen die we creëerden niet afmaken”, weet ook keeper Claudio Bravo. “Maar we speelden dan ook tegen een betere ploeg.”

Bezig met laden …