voetbalzone

‘We wilden aantal spelers vermoorden, ze moeten die rotbal in bezit houden’

Robin Bruggeman01 jun 2016, 17:36
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2016, 17:36
Advertentie

Ierland beleeft een niet helemaal ideale voorbereiding op het EK: de ploeg van Martin O’Neill verloor dinsdag met 2-1 van Wit-Rusland, dat 46 plaatsen lager staat op de FIFA-ranglijst, en dat heeft voor wat opschudding gezorgd in Dublin. Assistent-trainer Roy Keane was na afloop van de wedstrijd in ieder geval niet te spreken over de prestaties van de Ieren.

/

“We wilden een aantal van hen vermoorden gisteren”, vertelt de oud-middenvelder van Manchester United aan de Irish Independent. “Ze mogen blij zijn dat ze mee mochten in het vliegtuig. Dat was wel een pijnlijke gewaarwording voor één of twee spelers die dachten dat ze heel goed waren. Het kan zijn dat het voor de wedstrijd aan scherpte ontbreekt, daar kun je een speler voor vergeven, maar je moet wel zorgen dat je in een goede conditie verkeert.”

“Fit zijn, zo sterk mogelijk zijn. Goed eten, je goed voorbereiden. Je speelt niet voor niets internationaal voetbal”, gaat Keane verder. “Die rotbal in bezit houden, hem naar je maten passen en als je hem verliest zorgen dat je weer terug komt.” Ierland opent het EK op 13 juni met een wedstrijd tegen Zweden en treft verder België en Italië in de groepsfase.

Bezig met laden …