voetbalzone

'We wilden Tévez terughalen, maar hij eiste 290.000 euro per week'

Daniel Cabot Kerkdijk07 jul 2016, 00:45
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2016, 00:45
Advertentie

West Ham United heeft geprobeerd om Carlos Tévez weer op de loonlijst te zetten. De exorbitante eisen van de 32-jarige aanvaller van Boca Juniors hebben echter een terugkeer naar the Hammers geblokkeerd, tot ongeloof van voorzitter David Sullivan. Tévez speelde in 2006/07 op Upton Park en had met zeven treffers in de laatste tien duels een belangrijk aandeel in het lijfsbehoud van de Oost-Londenaren.

/

"We hebben geprobeerd om Tévez terug te halen, maar hij wilde 290.000 euro per week. Hij had een geweldig laatste jaar bij Juventus, maar 290.000 euro per week...", verbaast Sullivan zich. "Hij zal waarschijnlijk blijven waar hij nu zit, hij betaalt daar niet veel belasting." Tévez voelt naar eigen zeggen veel voor zijn eerste werkgever in Europa, maar Sullivan heeft zo zijn twijfels. "Al dat 'ik houd van West Ham'-gedoe'. Het is meer 'ik houd van West Ham als je me 290.000 euro per week geeft'."

"Is dat de liefde die men heeft voor West Ham", vraagt Sullivan zich openlijk af. "Ik bood Carlos 175.000 euro per week aan, exclusief bonussen. Ik dacht een geweldige aanbieding te hebben gedaan, zeker voor iemand die van West Ham houdt. Het was niet om de publiciteit te zoeken. Ik zag Carlos als onze nummer éen. Ik hoopte dat hij tot eenzelfde prestatie als bij Juventus in staat was. Hij was fantastich. Maar tot hoever ga je, dat is de vraag."

Bezig met laden …