voetbalzone

‘We willen hem graag langer huren, maar we zijn afhankelijk van Barça’

Daniel Cabot Kerkdijk18 feb 2014, 21:00
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2014, 21:00
Advertentie

Rafinha is dit seizoen tot een belangrijke voetballer van Celta de Vigo uitgegroeid. De 21-jarige aanvallende middenvelder wordt gehuurd van Barcelona, waar hij door de vele concurrentie geen uitzicht op speeltijd had. De Noord-Spaanse club wil ook komend seizoen graag over de broer van Thiago Alcántara beschikken, maar neemt voorlopig in de wachtkamer plaats.

voetbalzone

“We willen Rafinha graag langer huren, maar we zijn afhankelijk van Barcelona. Het is niet aan ons. Hij speelt hier op huurbasis en zonder optie tot koop”, vertelde technisch directeur Miguel Torecilla dinsdag aan diverse Spaanse media. “Barcelona volgt nauwgezet de prestaties van Rafinha, maar we gaan toch proberen om de huurovereenkomst te verlengen. Ook al weten we dat het niet makkelijk zal zijn.”

“Het is nu afwachten wat Barcelona wil, al is het nog te vroeg om daar over te praten. Ze zijn nog in diverse competities actief”, gaf Torecilla aan. Rafinha speelde tot dusver drie officiële duels voor Barcelona, maar nimmer in de Primera División. Dit seizoen staat de teller op 23 wedstrijden in de Spaanse competitie. Het contract van de Spanjaard met Braziliaanse roots in het Camp Nou loopt in de zomer van 2016 ten einde.

Bezig met laden …