voetbalzone

‘We willen met Leicester City volgend seizoen in de top tien eindigen’

Robin Bruggeman03 mei 2016, 20:10
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2016, 20:10
Advertentie

Leicester City presteerde maandagavond het ongelooflijke door kampioen te worden. The Foxes zaten maandagavond voor de tv om te zien hoe Tottenham Hotspur gelijkspeelde bij Chelsea, waardoor the Spurs het gat van zeven punten niet meer kunnen dichten. Trainer Claudio Ranieri toonde zich dinsdag bijzonder gevuld met het kampioenschap, al wilde hij niet vooruitlopen op volgend seizoen.

/

“Ik wil de jongens bedanken, de supporters, iedereen was fantastisch”, vertelde hij op het trainingsveld aan Avtex Sports. “Het was ongelooflijk omdat we dit seizoen iets speciaals wilden doen, maar dit had niemand verwacht. Ik wil overal winnen, ik ben positief ingesteld en denk dat ik overal iets kan winnen, maar dit was echt bijzonder. We hadden een plan voor drie tot vier jaar: we wilden een goede basis neerzetten en dan mee gaan doen om de plaatsen voor de Europa League.”

Op de vraag of hij denk dat Leicester de titel kan prolongeren is Ranieri duidelijk: “Nee, ik denk niet dat we het nog een keer kunnen doen. We willen doorbouwen en moeten volgend jaar ons best doen om bij de eerst tien te eindigen, dat is ook de doelstelling. Dit was onverwacht, maar de basis staat: volgend seizoen gaan we proberen zo ver mogelijk te komen in de competitie, Europa en de beker. We hopen dat er niemand weggaat, al mogen spelers natuurlijk vertrekken als ze zich niet op hun plek voelen. Ik wil geen ongelukkige mensen.”

Bezig met laden …