voetbalzone

‘We willen Mexicaanse voetbalgeschiedenis schrijven’

Peter Nusselder28 jun 2014, 15:47
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2014, 15:47
Advertentie

Het lijkt erop dat het Nederlands elftal de borst nat mag maken tegen Mexico, zondag in de achtste finale op het WK de tegenstander van Oranje. Middenvelder Andrés Guardado schat het elftal van bondscoach Louis van Gaal hoog in, maar heeft niettemin vertrouwen in een goede afloop.

voetbalzone

De Mexicanen hielden in de groepfase gastland Brazilië op een doelpuntloos gelijkspel en versloeg Kameroen en Kroatië. Als nummer twee van Groep A mogen Guardado en zijn ploeggenoten het nu opnemen tegen Nederland, wat geen eenvoudige opgave wordt. “Inderdaad, dat wordt een lastige wedstrijd”, kijkt de linkspoot vooruit op de officiële website van de FIFA.

“En we hebben al drie moeilijke duels achter de rug. Vooral die tegen Brazilië, ook een van de favorieten. Maar onze verwachtingen blijven hoog, we hopen nog steeds dat we Mexicaanse voetbalgeschiedenis schrijven.” Dat de voorhoede van Oranje dit WK in grootse vorm steekt schrikt Guardado niet af. “We verdedigen goed en dat doen we met het hele team. Onze spitsen helpen mee, de middenvelders werken hard en dan hebben we nog vijf verdedigers en keeper Guillermo Ochoa.”

Bezig met laden …