voetbalzone

‘We willen ons meten met de besten, jammer van Van Persie en Robben’

Peter Nusselder19 nov 2013, 13:34
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2013, 13:34
Advertentie

Menig trainer zou er blij mee zijn als de komende tegenstander niet kan beschikken over de beste voetballers, maar in de aanloop naar de oefeninterland tegen Nederland had José Pekerman liever gezien dat Oranje op volle oorlogssterkte had kunnen aantreden. Dat was immers de bedoeling.

/

De bondscoach van Colombia, dat donderdag nog met 2-0 van België won, vindt het jammer dat zijn collega Louis van Gaal dinsdag niet over zijn ideale team kan beschikken; Robin van Persie en Arjen Robben, de eerste twee aanvoerders én de aanvallers die het verschil moeten maken bij Oranje, zullen vanwege blessures ontbreken. Pekerman betreurt dat.

“De bedoeling van deze wedstrijden is juist dat we ons meten met de beste spelers ter wereld, dus het is jammer dat Van Persie en Robben er niet bij zullen zijn”, laat de keuzeheer weten aan El Espectador. Dat Colombia niet het sterkst mogelijke Oranje tegenover zich krijgt betekent overigens niet dat Pekerman zomaar een zege verwacht. “Een selectie bestaat uit meer dan één of twee spelers.”

Bezig met laden …