voetbalzone

'We willen tegen Ajax wat laten zien'

16 dec 2008, 19:04
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2008, 19:04
Advertentie
Slavia Praag is er woensdagavond alles aan gelegen om Ajax flink op de huid te zitten. De Tsjechische formatie is erop gebrand om in de Amsterdam Arena het eerste doelpunt dit UEFA Cup-seizoen te scoren. "Wij verlaten de ArenA niet zonder doelpunt", vertelde Slavia-coach Karel Jarolim zelfverzekerd op de persconferentie.

"Hier in Amsterdam liggen goede herinneringen", stelde Jarolim terugblikkend op de 0-1 overwinning in de derde voorronde van de Champions League op 15 augustus 2007. "Dat leeft ook nog altijd bij de spelers. We hebben in dit stadion de basis gelegd voor een prachtig seizoen. Sindsdien zijn wel wat spelers weggegaan, maar daar hebben we weer goede vervangers voor weten te vinden. Het framework staat: we staan niet voor niets bovenaan in de Tsjechische competitie."

Tegen Ajax heeft Jarolim hoop op een goed resultaat. "Het is onze laatste wedstrijd voor de winterstop. Voor ons een mooie kans om ons nog te laten zien op dit Europese niveau." De coach is ervan overtuigd dat zijn ploeg van de hatelijke nul afkomt. "We zijn ons ervan bewust dat wij de enige ploeg zijn in de groepsfase van de UEFA Cup zonder doelpunt, maar dat is na morgenavond anders."

In die woorden kon middenvelder Marek Suchy zich vinden. "We gaan er alles aan doen om tegen Ajax te scoren. Spelen tegen een grote club als Ajax is al geweldig, maar als je ook tegen de beste elf spelers speelt, dan wil je je al helemaal laten zien. Vorig jaar hebben we hier gewonnen dus waarom zou dat deze keer niet kunnen?"
Bezig met laden …