voetbalzone

‘We winnen van Real Madrid doordat we hem in onze ploeg hebben’

Yanick Vos29 okt 2018, 09:13
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2018, 09:13
Advertentie

Barcelona won zondag met 5-1 van Real Madrid en deed dat zonder Lionel Messi in de ploeg. De aanvoerder van de Catalanen is geblesseerd en bij afwezigheid van Messi was Luis Suárez de grote uitblinker. De Uruguayaanse aanvaller nam drie van de vijf doelpunten voor zijn rekening. Ondanks de ruime overwinning zag trainer Ernesto Valverde dat Messi gemist werd.

Messi kampt met een blessure aan zijn arm en zag vanaf de tribune hoe Philippe Coutinho en Arturo Vidal de andere twee goals voor Barcelona maakten. Door de overwinning is de voorsprong op de Koninklijke opgelopen naar zeven punten. “Vanaf het moment dat Messi geblesseerd raakte, moesten we bedenken hoe we zouden reageren op het veld”, zei Valverde na afloop op de persconferentie. “Er is maar één antwoord. Je moet reageren als een team en dat is wat we hebben gedaan. We zijn blij met het resultaat, maar hopelijk keert hij snel terug want we missen hem. Het liefst hebben we hem morgen alweer terug.”

Naar verwachting staat Messi nog minimaal twee weken aan de kant. Valverde gaf na de wedstrijd aan dat hij blij is dat andere spelers opstaan bij de afwezigheid van Messi. Zondag gaf Suárez het goede voorbeeld. “Iedereen sprak over hem omdat hij al lang niet had gescoord”, aldus de trainer. “Maar hij werkt enorm hard voor de ploeg, met goede resultaten als gevolg. We winnen doordat we hem in onze ploeg hebben.”

Sergio Busquets deelde na afloop een compliment uit aan zijn ploeggenoten. “Het is een geweldig resultaat als je zonder Messi in de ploeg met 5-1 wint”, zegt hij op de clubwebsite van Barcelona. “Als we het moeilijk hebben is Leo doorgaans degene die ons uit de brand helpt, maar vandaag stonden we er als team.”

Bezig met laden …