voetbalzone

‘We wisten dat de Ieren zouden kraken, het was de perfecte wedstrijd’

Robin Bruggeman18 jun 2016, 19:21
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2016, 19:21
Advertentie

België opende het EK met een teleurstellende nederlaag tegen Italië en kreeg daarna flink wat kritiek te verduren. De Rode Duivels revancheerden zich zaterdagmiddag echter met een 3-0 overwinning op Ierland en vooral de tweede helft zal bondscoach Marc Wilmots goed hebben gedaan. Hij is dus van mening dat zijn ploeg geantwoord heeft op alle harde woorden.

/

“Ik leef met kritiek, dat doet me niets. Ik ben 47 jaar en geniet van mijn werk. Het interesseert me niets als anderen negatief zijn”, vertelde hij na de wedstrijd aan verslaggevers. “Zeker de tweede helft was perfect voor mij. Tijdens de rust had ik gezegd om rustig te blijven en geduld te hebben. We wisten dat we zeker nog kansen zouden krijgen en dat de Ieren zouden kraken. Na de snelle goal werd het makkelijker voor ons en dan volgde het tweede doelpunt ook snel. Het was de perfecte match.”

Spelmaker Kevin De Bruyne en spits Romelu Lukaku, die twee keer scoorde, werden na de wedstrijd tegen de Italianen behoorlijk bekritiseerd, maar het duo zette tegen Ierland een overtuigende prestatie neer, zag ook Wilmots: “Een aanvaller moet vertrouwen krijgen. Als ik hem op de bank gezet had, was zijn toernooi afgelopen. Dat wilde ik niet. De Bruyne? Ik heb hem overal gezien op het veld. Hij komt beter in zijn ritme, maar kan nog een stuk beter. Ik denk dat zijn toernooi nu begint.”

Bezig met laden …