voetbalzone

‘We wonnen dik van Ajax, maar het wordt interessant in Amsterdam’

Peter Nusselder25 nov 2013, 10:53
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2013, 10:53
Advertentie

Ajax ging eerder dit seizoen kansloos onderuit bij Barcelona en verloor in het Camp Nou met 4-0, maar de Amsterdammers doen nog volop mee in de strijd om een plaats in de tweede ronde van de Champions League. Dinsdag komt het team van trainer Gerardo Martino op bezoek bij Ajax.

/

Hoewel de Catalanen en de regerend Nederlands kampioen in het verleden al vaak met elkaar te maken kregen, namende beide teams het tot september nog niet eerder tegen elkaar op in Europees verband. “Ik geloof dat het de eerste keer is dat we in hun stadion spelen. Vanuit historisch oogpunt wordt het dan ook een interessante ontmoeting”, tekenen Spaanse media op uit de mond van Andoni Zubizarreta.

De technisch directeur van Barça verschuilt zich niet achter het grote aantal geblesseerden in de selectie van Martino en kondigt aan dat de bezoekers in Amsterdam ‘gewoon’ voor de overwinning zullen gaan. “We staan er goed voor in de Champions League”, doelt de beleidsbepaler op de koppositie die de Catalanen bezetten in Groep H. Toch waakt de voormalig keeper voor onderschatting.

“We hebben de eerste wedstrijd met groot verschil van Ajax gewonnen, maar het wordt interessant om te zien hoe het in hun stadion zal gaan.” Zubizarreta wil zich daarbij niet verschuilen achter het feit dat belangrijke spelers als Lionel Messi (geblesseerd) en Alexis Sánchez (geschorst) ontbreken. “Zoals onze coach Tata Martino al zei: daar moeten we niet over zeuren”, vindt de directeur.

Bezig met laden …