voetbalzone

‘We zagen het met Mourinho: sommige spelers leken expres te verliezen’

Demen Bulbul08 apr 2018, 00:30
Laatst bijgewerkt: 08 apr 2018, 00:30
Advertentie

De kans is groot dat Antonio Conte na dit seizoen vertrekt bij Chelsea. De Italiaanse manager kent een teleurstellend seizoen met the Blues en heeft bovendien een moeizame relatie met de clubleiding. Voormalig Chelsea-speler Frank Leboeuf erkent dat de resultaten ondermaats zijn en vindt dat behalve Conte ook de spelers van de Londense club in de spiegel moeten kijken.

"De huidige situatie getuigt van weinig respect naar de supporters en de club toe", vertelt de Fransman, die tussen 1996 en 2001 actief was op Stamford Bridge, in gesprek met SFR Sport. "Niet alleen van de manager, die zijn spullen al gepakt heeft om weg te gaan, maar ook van de spelers."

Leboeuf memoreert naar het vertrek van Mourinho bij Chelsea, drie jaar geleden. De Portugese oefenmeester werd toen op straat gezet, terwijl hij Chelsea in het seizoen ervoor nog naar het kampioenschap in de Premier League had geleid. "We zagen het met Mourinho: sommige spelers leken expres te verliezen, zodat de manager zo snel mogelijk ontslagen kon worden", vervolgt de oud-verdediger. "Het team was eerst hongerig voor prijzen, maar dat lijkt nu niet meer het geval."

Bezig met laden …