voetbalzone

'We zijn de weg helemaal kwijt, dit is echt een dieptepunt voor het land'

Erik van Dam26 aug 2011, 09:45
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2011, 09:45
Advertentie

Niet één Schots team is er dit seizoen nog terug te vinden in de Europese competities. Celtic, Glasgow Rangers en Heart of Midlothian werden donderdagavond allen geëlimineerd in de play-offs voor de Europa League. De hoogste baas van de Schotse voetbalbond, Stewart Regan, baalt als een stekker. “Dit is echt een dieptepunt voor ons land”, vat hij zijn gevoelens samen.

/

Hearts speelde donderdag 0-0 tegen Tottenham Hotspur, maar verloor vorige week al met 5-0. Celtic gaf het weg tegen FC Sion (3-1 verlies na 0-0 remise), terwijl Glasgow Rangers niet verder kwam dan 1-1 na een 3-2 nederlaag in de eerste ontmoeting met NK Maribor. Zodoende blijft Europa verstoken van enige Schotse inbreng, deze jaargang.

“We zijn de weg helemaal kwijt. Ik wil het nog geen crisis noemen, want dat zou betekenen dat je niet eens bij machte bent er iets aan te doen. En ik denk dat dat nog wél kan”, aldus Regan. “Maar kijkende naar sommige van de landen die nog wel in de toernooien zitten, moet ik zeggen dat dat kleintjes zijn. Schotland kan het zich niet veroorloven de grootste teams kwijt te raken in Europa.”

Bezig met laden …