voetbalzone

‘We zijn er echt nooit op uit om spelers van het veld te laten sturen’

Peter Nusselder03 jan 2012, 15:57
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2012, 15:57
Advertentie

Arsenal-trainer Arsène Wenger was maandag, na afloop van het uitduel met Fulham, allerminst te spreken over de rode kaart die verdediger Johan Djourou kreeg. The Gunners gaven met tien man een voorsprong weg en verloren op Craven Cottage met 2-1 van de ploeg van trainer Martin Jol.

/

Wenger verdacht the Cottagers ervan dat ze bewust op zoek waren gegaan naar een tweede gele prent voor Djourou, maar namens de thuisploeg ontkent John Arne Riise deze aantijging. “Dat zouden we nooit doen”, vertelt de linkspoot in de Engelse media. “Onze aanvallers zoeken wel de verdedigers van de tegenstander op, dat is een tactiek. Maar we zijn er nooit op uit om spelers van het veld te laten sturen.”

Riise was er overigens niet rouwig om dat de Zwitsers international weggestuurd werd. “Even voordat hij rood kreeg had hij voor een tackle al zijn tweede gele kaart moeten hebben”, aldus de Noor. “Ik denk dat hij binnen een paar minuten drie overtredingen maakte. Het was een juiste beslissing. Toen we met een man meer kwamen te spelen, gaf ons dat de energie die we nodig hadden.”

Bezig met laden …