voetbalzone

‘We zijn er met PSG klaar voor om te presteren in de Champions League’

Thijs Post29 dec 2015, 20:33
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2015, 20:33
Advertentie
voetbalzone

Paris Saint-Germain is in Frankrijk veel te sterk voor de rest, maar in de Champions League heeft de financiële grootmacht nog geen hoge ogen kunnen gooien. Daar moet dit jaar verandering in komen, vindt trainer Laurent Blanc. Paris waint-Germain speelt na de winterstop tegen Chelsea in de knock-outfase.

“Een seizoen wordt beoordeeld op gewonnen prijzen. In Frankrijk hadden we vorig seizoen een perfect seizoen, maar voor een club van onze grootte is het ook belangrijk om te presteren in de Champions League”, laat de coach optekenen in de Franse media. “Om goed te zijn in de Champions League, moet je ook goed zijn in de competitie. Het is makkelijk te zeggen dat je voor de halve finale gaat, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Mijn spelers zijn er echter klaar voor.”

Dat Paris Saint-Germain tegenwoordig tot de grote jongens wordt gerekend heeft alles te maken met geld, weet Blanc. “We begrijpen dat de dimensie veranderd is bij Paris Saint-Germain. Iedereen is zich bewust van de ambitie van de club, nationaal en in Europa. Het is echter niet makkelijk om de Champions League te winnen.”

Bezig met laden …