voetbalzone

‘We zijn erg blij dat we tegenover jongens als Luiz en Ramires staan’

Erik van Dam14 mei 2013, 19:46
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2013, 19:46
Advertentie
/

Benfica-trainer Jorge Jesus kan bijna niet wachten tot het woensdagavond is. De coach staat dan met zijn team in de finale van de Europa League oog in oog met Chelsea, dat licht favoriet is voor de overwinning. Jesus verzekert het journaille er een dag voor de eindstrijd van dat Benfica alles zal doen wat het kan om de beker voor zich op te eisen. Bang voor the Blues is men zeker niet.

“De Europa League winnen zou een zeer belangrijk punt markeren in de historie van de club”, merkte Jesus dinsdag op. “Iedereen zou het prachtig vinden, wanneer het lukt. De finale halen is belangrijk, maar die ook winnen nóg belangrijker. Benfica speelt altijd onder druk; de spelers, de trainers staan altijd onder druk. Maar wij willen in iedere competitie waarin we actief zijn ook de beste zijn.”

Jesus vindt het extra mooi dat Chelsea woensdag de tegenstander zal zijn in de Amsterdam ArenA. Bij de Britten staan immers diverse spelers met een verleden in Portugal of, nog specifieker, bij Benfica onder contract. David Luiz en Ramires kwamen rechtstreeks over van de Portugese topclub. “We zijn erg blij dat we tegenover die jongens komen te staan. Maar ik vergeet Paulo Ferreira en Hilário ook niet”, aldus Jesus, die de landstitel waarschijnlijk misloopt met Benfica.

Bezig met laden …