voetbalzone

'We zijn ervan overtuigd dat De Guzman ons plezier zal bezorgen'

Daniel Cabot Kerkdijk07 aug 2011, 08:10
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2011, 08:10
Advertentie

Real Mallorca is niet van plan om Jonathan de Guzman zomaar te laten gaan. De eilandclub houdt nog immer vast aan de transferclausule van twaalf miljoen euro en zolang Villarreal niet met een dergelijk bedrag over de brug komt, zal de ex-Feyenoorder zich moeten schikken in nog een seizoen met los Bermellones. "Ons standpunt is bekend. Wij onderhandelen niet over De Guzman", benadrukt algemeen directeur Pedro Terrasa zondag in Diario de Mallorca.

/

"Het kan zijn dat een club de transferclausule betaalt en in dat geval kunnen we weinig doen", weet Terrasa. "Maar we gaan niet onderhandelen omdat De Guzman simpelweg niet te koop is. Het project van Mallorca is op De Guzman gebaseerd en we zijn ervan overtuigd dat De Guzman ons wederom plezier gaat bezorgen. We zijn van plan om hem een nieuwe verbintenis voor te leggen." Het huidige contract loopt medio 2013 af en Real Mallorca overweegt om de voormalig jeugdinternational tot de best verdienende speler van de eilandbewoners uit te laten groeien.

Terrasa benadrukt dat de curators geen invloed kunnen uitoefenen op de beslissing van het financieel noodlijdende Mallorca om De Guzman niet te verkopen. "Wij hebben een zekere macht binnen een bepaald gebied. Zeventig procent van het budget is voor het sportieve gedeelte en zolang wij die marge niet overschrijden, nemen wij de beslissingen. Nogmaals, wij willen De Guzman niet kwijt."

De Guzman zelf wil graag naar Villarreal en liet dit reeds meermaals weten. Wel gaf hij aan dat het aan de clubs is om eruit te komen. Met grootaandeelhouder Lorenzo Serra Ferrer heeft hij de afspraak dat er medewerking zal worden verleend aan een transfer zolang het voor beide partijen interessant is. "Voetbal is een bedrijf en ik ben een product", vertelde de geboren Canadees afgelopen week.

Bezig met laden …