voetbalzone

‘We zijn niet beter dan De Graafschap, ze staan niet voor niets zo dichtbij’

Peter Nusselder07 dec 2015, 11:05
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2015, 11:05
Advertentie

Jarenlang was FC Twente een vaste waarde in de strijd om Europees voetbal, maar de tijden zijn veranderd in Enschede; de ploeg van trainer René Hake staat op de zestiende plaats in de Eredivisie, een positie die aan het eind van dit seizoen verplicht tot het spelen van nacompetitie.

voetbalzone

De Tukkers zijn dan ook een serieuze degradatiekandidaat en dat zorgt ervoor dat de komende thuiswedstrijd tegen De Graafschap cruciaal wordt; de Achterhoekers staan onderaan, maar kunnen Twente bij een overwinning zaterdag tot op slechts twee punten naderen. Middenvelder Renato Tapia onderschat de aanstaande tegenstander zeker niet en heeft daar naar eigen zeggen ook geen enkele aanleiding voor.

“We zijn op dit moment niet beter dan De Graafschap”, stelt de international van Peru in gesprek met De Telegraaf. “Ze staan niet voor niets zo dicht bij ons op de ranglijst. Het wordt heel belangrijk. We moeten winnen.” Dat lukte Twente afgelopen zaterdag niet, toen er uit bij Excelsior een punt werd gepakt. Met een 1-1 gelijkspel op Woudestein was Twente in het verleden ontevreden geweest, maar dat ligt nu anders. “In onze situatie moeten we gewoon heel blij zijn met dit resultaat”, vindt Tapia.

Bezig met laden …