voetbalzone

'We zijn tot heel veel in staat en toe aan een hoofdprijs'

Erik van Dam02 jun 2012, 00:15
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2012, 00:15
Advertentie

Het straalde er nog niet vanaf tegen Bayern München en Bulgarije, maar de derde oefeninterland van Oranje in aanloop naar het EK bood tenminste hoop. Nederland won met 2-0 van Slowakije en moet nu nog één keer aan de bak, zaterdag tegen Noord-Ierland. John Heitinga weet zeker dat, hoe de resultaten in de voorbereiding er ook uitzien, Nederland in staat is te gloriëren op het EK. Hij acht de tijd er ook rijp voor.

/

Heitinga is al acht jaar A-international en verzamelde 77 caps met Oranje. “Een jongen als Jetro Willems was een jochie van tien toen ik mijn eerste toernooi speelde, het EK van 2004 in Portugal. Zo snel gaat het. Dat besef leefde al heel sterk na de verloren WK-finale: hoeveel kansen krijg je om zó dicht bij een hoofdprijs te komen? Dat gevoel wil ik nooit meer meemaken”, zegt hij in een interview met Voetbal International. “Er is maar één manier om daarmee af te rekenen: keihard toeslaan op het eerstvolgende toernooi.”

Heitinga, die achterin bij Oranje al jaren een vast duo vormt met Joris Mathijsen, weet nog dat Oranje twee jaar geleden ontzettend dicht bij geschiedschrijving was. “Die ervaring moeten we zien te vertalen naar het komende EK. Het laatste stapje zetten, dát is de motivatie, bij zowel staf als spelers. We zijn tot heel veel in staat. We zijn toe aan een hoofdprijs. We hebben heel sterk het gevoel dat deze generatie internationals een hoofdprijs kan pakken”, aldus Heitinga.

Bezig met laden …