voetbalzone

'We zijn tweehonderd keer gebeld, Jordi Alba stond dik buitenspel'

Daniel Cabot Kerkdijk04 nov 2012, 10:50
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2012, 10:50
Advertentie

Celta de Vigo ging zaterdag in en tegen Barcelona met 3-1 onderuit, maar het team van Paco Herrera speelde zonder meer het beste voetbal van alle ploegen die dit seizoen het Camp Nou bezochten. Het derde doelpunt van Barcelona maakte echter een einde aan de dadendrang van Celta, dat zich terecht bestolen mag voelen. Jordi Alba stond dik buitenspel alvorens hij voor de 3-1 zorgde.

/

"We zijn iets van tweehonderd keer gebeld, Jordi Alba stond dik buitenspel", vertelde Herrera na afloop van de wedstrijd. De oefenmeester wilde de misstap van de arbitrage desondanks niet als excuus opvoeren voor de nederlaag. "Ik heb genoten van mijn ploeg, ik denk dat we hier alleen maar van hebben geleerd."

Herrera weigerde de arbitrage aan de kaak te stellen, daar hij van mening is dat de trainers tegenwoordig niks meer mogen zeggen. "De scheidsrechters hebben de regels aangescherpt." Dat blijkt wel uit de volgende statistiek. In de eerste tien speeldagen van de Primera División werden acht trainers naar de tribunes gestuurd. Dat is hetzelfde aantal als in het hele seizoen 2011/12.

Bezig met laden …